Tur att man inte är ensam <3

Hej på er!

Haft en jobbig natt. Igår bullra jag ändå upp med vetekudden, amningspuffen, Alvedon, jag tog en varm dusch ,trodde att om jag förbereder mig med allt detta så kanske jag skulle få några timmars sömn, men nepp.
Bebis va skogstokig när vi skulle sova så de fick bli film hela kvällen lång, men de är ju bara mysigt, man blir ju helt varm när man känner hur den lille tränar där inne , till och med pappa fick några riktiga boxar mot handen :-) sen så kom de jäklans sammandragningarna, ringla mej som en mask i sängen , gör i från mej ljud så Jimmy vaknar och tror jag är galen, tycker så himla synd om honom, han e så go , varje natt och varje gång jag skriker säger han "säg till om jag ska ringa och du vill åka in" , de är min going de<3 men att han ska behöva stå ut med allt detta..jag är så jädrans stolt över att jag har honom, jag är så lyckligt lottad, hade aldrig klarat denna resa med någon annan och hade aldrig orkat göra den med någon annan, han är helt enkelt bäst och hoppas han vet om det, tror jag är ganska bra på att säga det ;)

vid fem gav jag iaf upp, då smög jag upp och satte igång datorn , jag och en kompis hade gjort upp en plan för att få tag i biljetter till Bruce, dock va de Lättare sagt än gjort!!!!! Hela jäklans morgonen gick åt att få tag i dom där dumma biljetterna , jag som inte ens vet vem han e typ.....tanken va att de skulle bli en julklapp till Jimmy.

Nu ligger jag i soffan med en spyhink i knät och surar över att kroppen inte kan piggna till så jag är på topp nu när det snart är dax att bege sig till jobbet. Hoppas hoppas hoppas inte bebis trycker för mycket ikväll så jag kan göra mitt jobb , har ju längtat efter att få jobba <3

GLöM InTE GISSA:
Datum
Kön
Längd
Vikt

Pusssssssssssss!!!


Flicka eller pojke...

Hej på er!

Har inte hunnit skrivit något i helgen...detta betor på att jag i fredags var i stan med min underbara fästman. Först va vi en snabbis på Sahlgrenska, där jag hade tid hos astma/allergimottagningen. Sen åkte vi in till Nordstan och köpte klart nästan alla julklappar :-) efter 5 timmars shopping va jag DÖD och trodde bebis va halvvägs ut. Då gick vi till jensens och käka trerätters , sååå gott!!! När vi kom hem va de dock inte lika trevligt , då började ryggvärken spöka riktigt ordentligt, kände tillslut inte mina ben, sååå hemskt.

I lördags firade jag och älsklingen 1årig förlovningsdag. Tiden se gått SÅ jäklans fort. Kan inte förstå att de redan gått ett år sen han gick ner på knä <3
På kvällen åkte jag, mamma, pappa och Viktor in till Gbg för att möta upp Stefan och Christer. Vi gick en sväng på Liseberg. Dock blev de inte jättelångvarigt , de va storm plus förjäkligt med folk, helt sinnes mycket...men vi vann två stjärnvinster och ett tiotal småvinster tillsammans , jag och brorsan va överlyckliga :-) efter Liseberg gick vi till "Mingh", de va tyvärr ingen succémat men va gör de när sällskapet är grymt :-) <3 när jag kom hem va jag dock haft förlamad och trodde hela min överkropp domnat bort, JäVlA rygg!

NU TILL BEBIS:
Ja nu är vår lilla skatt ännu en vecka gammal. Förmodligen går jag in i vecka 33 i mon. hade ju BF 6/2 fram tills för två veckor sedan , då sa Boråsläkarn att de inte stämde och att jag va två veckor längre än beräknat, vilket vi från början hade räknat, utifrån menscykeln... Nästa vecka får vi veta mer å vem vet då kanske jag är i v.34...el så är jag i 32. Bebis kommer ju ut när h*n känner för det så ingen idé att stirra sig blind på dessa jäkla veckorna :-)

Vi har pratat om namn enda sen vi träffades 2004. Två namn som följt med under dessa åren är Noomie och Nikie. Vi har alltid sagt att skulle vi få tvillingar , ska dom heta detta. Nu är det ju en skrutt i magen så vi är lite tveksamma på vilket vi ska välja av dessa, om det blir en flicka. Vi har sagt att de får bestämmas när hon kikar ut i så fall. Är det en tuff tjej så blir det Nikie och är det en lugn och stillsam liten tjej blir det Noomie. i Andranamn blir det helt klart Lucia , efter mormor :-)
Blir det en kille så har vi bestämt oss för Kaspian Leon :-) Leon blir tilltalsnamnet och Kaspian Andranamn :-)

SPÄNNANDE!!!!!!!

<3


Vart tog magen vägen...

Gokväll goingar!


Vaknade i morse och bestämde mig för att storstäda. Mitt uppe i städandet ringer min kära man och då slog de slint i huvudet, vet inte vad som hände men helt plötsligt låg jag pladask på golvet på mage. Jag ramlade nåt så brutalt, mitt i hallen.. Antingen blev jag FÖR yr eller så va jag bara klumpig. De gick bra med bebis och jag blev mest rädd , Jimmy hörde ju allt i tel.luren och trodde jag svimmat , samtalet bröts och han blev ju såklart jätteroligt , men när jag ringde upp och sa att jag ramlat i hallen men att de gick bra , skratta han :) klantig ohjaa!!


Har nog stått framför spegeln i två timmar... Så sjukt att magen har fått en annan form :) nu när bebis fixerat sig nedåt så har min mage tryckts ner och Bullen ligger lägre nu. Idag har skrutten vart heltokig , mitt inne på bolles fick jag en kanonspark så va nära på att riva ner hela butiken , folk måste undrat va jag höll på mee , direkt efter kom världens dundervärk men efter lite pustande och frustande bland mjölkpaketen blev de bra och jag kom hem hel.

Vet inte om jag har skrivit detta innan men skit samma...som alla vet så vill ju skrutt kika ut eller rättare sagt känner sig ganska färdig. Detta gjorde ju att läkarna stoppade upp de hela . Men detta vet ni ju redan å de är inte detta jag vill prata om utan de jag vill komma till är att efter 33+0 stoppar dom inte längre :-)) då slipper jag ha oron att knipa i tankarna även fast jag vill att bebis ska stanna såpas länge så h+n är frisk och fullt utvecklad :) men nu är vi snart där och de känns fantastiskt <3


Imorgon ska jag faktiskt jobba , dock bara några få timmar. De ska bli så skönt att komma ut lite , även fast de är sån kort stund , älskar mitt jobb <3

Nu ska jag och mina två killar gosa ner oss i sängen med cola och köttbullesmörgås. Snart blir tre , fyra , åhhhh va jag längtar <3


Pusss på er <3


Ett stort steg...

God morgon alla!

Ja då är det ny grav. Vecka idag... Blev ju tillsagd att inta rygglägge ett tag framöver men de har det tyvärr inte blivit så mycket av. Brorsan hade sitt 18år-kalas i lör och samtidigt va de avslutning med fotbollen. Jag var dock inte så pigg så orkade bara vara på avslutningen 1h , men är glad att jag gick dit, saknar allt som har med fotbollen att göra...tänk att spela regelbundet i snart 17 år, känns som att planen är mitt andra hem. Men snart får jag börja igen och de ska bli underbart, speciellt nu när vi gått upp en dv :-)


Som jag skrev har jag gått in i en ny vecka och har självfallet gått upp mer, men bara ett halvt kg sen sist :) nu börjar de bli lite jobbigt att knyta skorna, raka benen kan jag ju bara glömma så länge Jimmy inte köper ett badkar till mej :p jag vågar inte ens fantisera om de skulle bli svårt att anda lingongrottan, fy fan va hemskt att inte nå, de får så fall bli assistans för fan heller att jag tänker komma boschhebosche till förlossningen även hur van dom än är!!


Hur mår jag då??? Jo för tillfället är det skapligt, de går att hantera trots de kraftiga sammandragningarna. Jag försöker intala mig att jag bara har en liten bit kvar till mål. Ryggen gör ont men inte så som förra veckan. Tror de beror på att jag inte arbetat något. Trycket och värken i ljumskar bäcken och lingongrottan blir dock bara värre men som jag sagt till alla nära och kära...det går att härda ut den smärtan bara jag slipper må som dom första 5månaderna!!!


Tror jag skrev i förra inlägget att bebis lagt sej med huvudet ner. H*n gör fortfarande det och magen har börjat ändra form lite, lagt sig något lägre men inte mycket. Bebis rygg ligger mot min vänster sida så är mycket rundare på just vänster sida, ser helknäppt ut :-))


NÄR ÄR DET DÅ DAGS FÖR VÅRAT LILLA MIRAKEL ATT KIKA UT?
I och med att läget är som det är och att bebis kan komma precis när som, så tycker jag att vi drar igång...

<3 KöN
<3 DAG
<3 VIKT
<3 LÄNGD

Lycka till!

Puss på er <3


Varje dag är guld värd!

Hej på er!!!


Snart är veckan slut och bebis har växt ännu mer. Dock är hon/han alldeles för liten för att komma ut, varje dag som går är guld värd för lill*n och trots att jag längtar ihjäl mej efter våran lilla ängel så hoppas jag att h*n stannar i magen till åtminstone 6/1, vill ju ha en frisk bebis som slipper ligga på NEO!



Våran lilla skrutt väger för tillfället cirka 1600g och är 40cm lång. Vi har ju legat lite över medel under hela graviditeten så vem vet de kanske kommer ut en liten Jimmyjunior , dvs en 5kg-klump ;) men de hoppas jag inte ;) mitt emellan mej och Jimmy kan vi ju hoppas på , då blir de en 3kg bebis :)



Satt och räknade igår och om vi skulle få våran lilla ängel i samma vecka och dag som min mamma fick mej, skulle vi få bebis på julafton, de känns helknas, tänk om man får åka in på julaftonskväll... Jag tror att i och med att jag är så många veckor för tidig och jag klarade mej utan bekymmer så har jag ett lugn i mej att allt kommer gå bra för våran skrutt också :-)

Inatt har jag fått sova 3h de va skönt :) får ju inte röra på mej så blir att ligga i soffan hela långa dan, funderar på att börja sticka, eller rättare sagt, lära mej, så att tiden går liten fortare på dagarna.

Puss på er <3


Varför...

Jag förstår inte varför mina inlägg inte kopplas till min Facebook , jag gör de man ska men de uppdateras inte... Så dom som vill läsa om tiden på förlossningen och de veckor som är kvar av graviditeten får gå in på natjan.blogg.se och få fram hela bloggen :-)

Puss på er <3


KNIP NATHALIE!

Hej! Igår så låg jag från 7.20 till 13.30 utan att en enda bm, sköterska eller läkare kom in och pratade med mig, jag ringde på klockan vid lunch för då hade droppet vart bortkopplat såpass.länge så de "onda:kraftiga" värkarna började då komma tillbaka. Barnmorskan som va på morgonen sa till mej att jag skulle larma om de onda värkarna började. Det gjorde jag och in kommer en ny barnmorska, jag talar om att jag börjat få kraftiga sammandragningar igen och att bäckenet samt ljumskarna gjorde förbaskat ont, då skrattar den jävla ragatan och säger "ja, men de är ju inget farligt har dom ju sagt, trodde du att detta va en dans på rosor"... Jag blev så jäklans paff och besvärad så jag började ju störtlipa, så säger man ju inte. De va ju dom som sa till mej att jag skulle höra av mej å när jag väl gör det då blir jag idiotförklarad, nåväl, kärringjäveln gav mig två Alvedon och sa att de skulle hjälpa, de gjorde det inte.... Efter ytterligare 4 timmar blev jag inkallad på gynn-ul för att se om m.etappen hade förkortats något mer. Som tur va låg den på samma som 10 timmar tidigare. Jag fick även göra en kurva och den visade att jag hade krftiga sammandragningar och att de kom tätt men läkaren sa att så länge inte den har förkortats mer så kan jag åka hem. Jag får dock inte röra mig, ska ligga still så mycket som möjligt. Jag får inte röra/massera magen för de stimulerar och kan köra igång det hela och jag får inte heller ha sex , massage på hålfoten är heller inget bra så de är också förbjudet. Så mitt liv består av att äta choklad och rulla tummarna. I natt fick jag inte sovit något vidare (som vanligt) de är inte lätt att sova när man har sammandragningar/förvärkar var femte minut och de känns som man är en mask som rullar runt i sängen...men men bara att bita ihop, har ju blivit tillsagd att njuta av graviditeten...blir smått förbannad på folk som säger till en att man ska ge sig och att man ska ta vara på tiden som är kvar. Känner inte en jävel som njutit av sin graviditet när den mått så dåligt som jag gjort/gör eller haft liknande besvär. Man kan ju fortfarande vara lika glad och stråla trotts att man inte njuter!!!! Dom tur är vet jag att de inte bara är jag som inte har njutit av själva graviditeten så det där skitsnacket stämmer inte det minsta :) det viktigaste är att man njuter och tar vara på tiden efter förlossningen :) Puss på er!

Färdigbakad bebis

Jahopp nu ligger jag här igen.. Jag som sa till mamma att jag inte skulle komm in till förlossningen innan det va dax, men oj så fel jag hade... Igår morse va vi hos barnmorskan, där visade sig att bebis hjärtslag va skyhöga. Först så tog hon inte det på allvar men sen såg hon att jag hade kraftiga sammandragningar väldigt ofta under den timman vi va där. Min bm har en student med sej alltid och som tur är va hon på sin vakt och efter många frågor från hennes sida och funderingar, förstod min bm att de va nått på tok. Det va ju bara att sätta sig i bilen igen och åka Till Borås. Fick börja ligga med kurva och den visade ju då att sammandragningarna va konternueliga och kraftiga och att bebis va lite stressad. Efter 2 timmar i kurvan va de dax för gynnundersökning , de gjorde dom för att kolla hur mycket m.etappen hade förkortats, den va på 2,7 cm vilket va bra dock sa han att den kan ha vart 4-5 från början så man vet inte om den har påverkats.. Efter gynn-ul blev det vanligt ul, bebis hade fixerat sej och hade visst bestämt sig för att vara färdig. Allt såg bra ut och storleken va normal men alldeles för litet för att klara sej helt och hållet själv så han sa att de måste stoppas så länge som möjligt och att jag skulle få nån slags spruta som skyndade på bebis lungor ifall de inte går att stoppa så länge.. Jag blev iaf inskriven och fick ett övernattningsrum, jag fick börja med injektioner i skinkan som skulle stoppa värkarna. Vid 7 åkte Jimmy hem och jag fick då göra en kurva igen, den visa också att värkarna va konstanta, jag fick gå på gynnundersökning igen för att se om den där grejen hade förkortats men den va på samma som tur va :) dom besluta att ge mig dropp istället för injektionerna , för sprutorna försvann såpass snabbt. Natten va sömnlös och bestod av hjärtrusning, kändes som jag inhalerat 4flaskor brecanyl, à helt ute å sväva och spydde... På morgonen va de dags för kurva igen och dom koppla bort droppet , nu har de dratt igång igen men troligtvis så får jag komma hem imon eller senare idag och ska då ligga och då får jag medicin som ska skjuta upp förlossningen. Nu håller vi tummarna att bebis håller sej inne tills 1/1 iaf :-)

Snart e jag mamma...det känns overkligt men fantastiskt <3

Oj va jag är dålig på att skriva, måste skärpa mej, lovar :) Det har inte hänt så mycket senast...Jimmy var i England över helgen med några gubbar från fotbollen. Ville inte att han skulle åka och vi hade bestämt att han inte skulle åka på resan. Det passade liksom inte med tiden och sen så kände vi båda att dom pengarna behöver vi nu när bebis är på G... Men som vanligt kom någon in i "våran" lilla familj och körde över våra/mina beslut och pröjsade hela resan, ja de låter sjukt men de är sant..!! Om någon kommer in och kör över mig så igen, lovar jag att jag sätter ett skott i pannan på personen!
Han åkte iaf och jag sov dessa dagar hos mina föräldrar. Hade supermysigt men kunde inte sova någon natt och saknade min sambo nåt så innerligt. I måndags fyllde min älskade bror 18år, börjar nästan lipa när jag tänker på hur stor han blivit.. Han kom hem på förmiddagen med körkortet i handen, är så stolt över honom och snart sitter han bakom ratten på en sTOR lastbil, helt sjukt...jag kan ju typ inte ena köra moppe ;) Har börjat känna av foglossningen mer och mer och känner att det bara blir värre.. Magen blir bara större och större och ryggsmärtorna är en del av vardagen nu, suck :( jag försöker jobba på som vanligt men det går inte lika fort längre och får ha på mej ett slags bälte hela dagarna. Men jag är överlycklig över att jag slipper illamåendet och bräkandets, jag kan stå ut med all smärta bara jag slipper må som innan.. De är många som undrar hur många kilo lilla jag gått upp och tro det eller ej men kan tala om att jag nu nått 16kg :) jag rullar fram och känner mej ganska så osmidig. Var I stan i går med min fina vän Ingrid som oxå är gravid, vi shoppade lite och kollade in höst/vinterkläderna. Vi sa båda två att de är underbart med magen men de ska bli så jävla gött att få banta snart och kunna köpa normala kläder , för de mesta av mammakläderna som finns är förbaskat tråkiga och tantiga!! :-) På tisdag ska vi träffa våran barnmorska igen, vi ska prata om de eventuella planerade kjesarsnittet och min skräck och panik som börjar ploppa upp, ju fler dagar som går ju mer skräckslagen blir jag, men de går nog över snart :-) Puss på er !
2011-11-11 @ 09:24:59 Permalink Våran familj Kommentarer (0) Trackbacks ()


Besök på förlossningen

Hej på er!
Är lite dålig på att skriva varje dag men ska försöka bättra mig :)
Då närmar jag mig vecka 30 snart, de går fort nu men känns ändå som en evighet tills våran lille kommer ut.
Igår morse va vi på föräldrarutbildning, sista gå gången nästa tisdag..denna gången pratade vi mest om olika sorter av bedövning. Det va intressant att höra om de olika men va redan innan fast besluten om va jag vill ha :) jag har vart inne på att bada från förta dan men tror jag har ändrat mig ;P jag har sagt till barnmorskan att hon ska skriva att jag är villig att ta allt knark som behövs ;p EDA och lustgas är iaf ett måst, men i och med att jag har så trångt bäcken plus mina jäkla cystor så kan jag få igenom min önskan om planerat kjesarsnitt, jag hoppas tror och vill att det ska bli det. Folk tycker säkert jag är knäpp som vill kjesarsnitt men jag vet att de kommer bli bäst. Mamma har oxå trångt bäcken och de som hon gick gå igenom när hon födde Hampus , hoppas jag ingen mer ska behöva genomlida...
Våran lilla ängel där inne har vart väldigt livlig sen första dagen jag kände en fosterrörelae, det har sparkats mer och mer och sen vecka 25 har man sett tydligt vilken kroppsdel det är som bankar. Detta gjorde oss lite smått oroliga då vi inte känt en antydan till rörelse där inne på fyra dagar. Jag har haft väldigt ont i magen på höger sida så Jimmy tyckte vi skulle ringa och kolla om det är normalt, de är ju som sagt första gången för oss så vi vet ju inte hur allt ska ara... Jimmy ringde iaf och det visade sig att dom ville att vi genast skulle komma in. Allt blev lite kaotiskt och jag fick panik, de va ju inte detta jag ade tänkt mig, jag och Jimmy skulle ju jobba kväll ihop... Iaf så fick mamma köra in mej till förlossningen. Jag fick ligga och ta en kurva i ca 1timma, som tur va så va allt okej med bebis och jag fick komma hem efter några timmar.
Inatt har jag inte sovit många timmar, har haftsåna sammandragningar så klockan 3 gav jag upp. Då gick jag upp och gjorde lite mat och satte på en film, självklart fick jag höra från min älskade sambo " hörde allt hur du skåpsåt i natt" hehe , de får man när man e gravid!!!
2011-11-02 @ 12:35:26 Permalink Vårt lilla mirakel Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0